De muzikale top 50 samengesteld door veteranen

16 juni 2017 wordt de definitieve uitslag bekend gemaakt.

Nog 8 3 dagen tot Veteranendag 2018

 1. Heb je een leuk muziekoptreden beleefd op missie of een foto met je favoriete Tour of Duty-artiest? Stuur je verhaal in!

  STUUR JE VERHAAL

 2. Ingezonden op 17 november 2017

  Its Now Or Never. Elvis.

  Door:
  Aad van der Knaap

  Missie:
  Ned Nieuw Guinea
  Land:
  Nederland { Doorn}

  In doorn begon het al ,heel erg heimwee de voorbijgaande tienertijd in N.N.G.nog meer.Ik ging op Elvis lijken. zie foto.

 3. Ingezonden op 28 december 2016

  Kerst met Michael

  Door:
  Ruud van den Brink

  Missie:
  Unifil
  Land:
  Libanon

  Als je uitgezonden wordt naar Libanon verwacht je mooi weer, warm en zonnig. Echter niet in 1982: het was de koudste periode ooit in Libanon. We hadden zelfs sneeuw. Gelukkig was daar Michael Robinson, die met zijn geweldige muziek de Kerst een stuk warmer maakt. Ik zal de Kertsviering in het kleine kerkje in Haris nooit vergeten. Mooie muziek van Michael en je gedachten gaan naar het thuisfront....... Kerstmis 1982: om nooit te vergeten, witte Kerst en Michael Robinson. Bedankt Michael.

 4. Ingezonden op 29 mei 2016

  Frankie flies away

  Door:
  Philip Whittle

  Missie:
  Operatie Provide Comfort (1991)
  Land:
  Turkije/Noord-Irak

  Een van de eerste ‘out of area’ operaties voor de Nederlandse militaire helikopter community was in het voorjaar van 1991 de ondersteuning met drie Alouette III helikopters als deel van het 11 Genie (hulp) Bataljon. Ons 298 helikopter detachement had op het geallieerde helikopterveld Silopi, net nog in Turkije tegen de Iraakse grens, naast de heli’s de ‘ops bak’ staan: een DAF 4-tonner met een container waar we onze heli-operaties coördineerden. In de warme en zelfs hete weersomstandigheden had ik als Detco ook mijn radio-cassetterecorder staan waar mijn favoriete zanger Frank Sinatra gedurende de hele dag zijn heerlijke liedjes verspreidde. Naast de melancholieke nummers was toch een van de voorkeuren ‘Come fly with me': een nummer wat ons als vliegers natuurlijk voor altijd zou aanspreken. Tot op de dag van vandaag.

 5. Ingezonden op 26 mei 2016

  Rijkunsten

  Door:
  Esther van Dijk

  Missie:
  Ifor '96
  Land:
  Bosnië

  https://youtu.be/T4EqSDKfhbQ Kopieer bovenstaande link. Filmpje is gemaakt tijdens een rit. Lekkere muziek aan en kijken naar de rijkunsten van deze chauffeurs.

 6. Ingezonden op 21 mei 2016

  Optreden tijdens Rotatie Lima 13

  Door:
  Arjan Swagerman

  Missie:
  IFOR L14
  Land:
  Bosnië

  Tijdens het rotatiefeest van Lima-13 speelde er een amateurbandje uit de omgeving op de laadruimte van een tien-tonner als podium. Ik was nauw betrokken bij de organisatie van het feest. Zelf hebben we ook nog gespeeld en ons lijflied gezongen van de Toendra's: Ik wil weer naar huis!" Deze staat dan ook hoog op mijn lijst. Prachtige herrienering.

 7. Ingezonden op 5 januari 2016

  Optreden van Babe

  Door:
  Jack Veenstra

  Missie:
  Unifil
  Land:
  Libanon

  In 1980 kwam de meidengroep Babe optreden; als commandant Bevopel werd ik dus verzocht de meiden te helpen zich wat stijlvoller te kleden; vandaar de sjaaltjes en de baretten!

 8. Ingezonden op 16 april 2015

  Jan Akkerman

  Door:
  Peter de Jong

  Missie:
  SFOR 16
  Land:
  Bosnië

  Wij hebben tijdens de midterm kunnen genieten van Jan Akkerman. De "jeugd" had er nog nooit van gehoord en hadden zo hun bedenkingen. Tijdens de repetitie in de middag werden we wel nieuwsgierig naar het concert welke Jan zou gaan geven in de avond. Om 2000 uur was het zover. We hadden een lokale band uit Bugojno gevraagd als begeleider van Jan Akkerman. Jan was daar in eerste instantie niet zo blij mee. Tijdens het optreden heeft hij met de gitarist van de lokale band een formidabele jamsessie gegeven. Aan het eind van het concert was Jan zo tevreden met het concert en de begeleidende band dat hij deze heeft uitgenodigd op te treden in Nederland bij het jazzfestival in Harderwijk. Ook heeft hij de band wat gratis instrumenten overhandigd. En de "jeugd" .... die was helemaal om. Wat een mooi concert.

 9. Ingezonden op 27 maart 2013

  Michael Robinson

  Door:
  Hans van den Boogaard

  Missie:
  Libanon
  Land:
  Libanon

  Michael Robinson voor veel libanongangers een begrip. ik hoop dat er vele foto's mogen volgen van Michael Robinson.

Volgende pagina

Nummer toevoegen

Annuleren

Vul hier de URL in van een YouTube video

Vul hier de URL in van een SoundCloud nummer