De muzikale top 50 samengesteld door veteranen

16 juni 2017 wordt de definitieve uitslag bekend gemaakt.

Nog 8 3 dagen tot Veteranendag 2018

Info Top 50

Het volkslied van de uitgezonden soldaat

Voor de honderdste editie van Checkpoint, maandblad voor veteranen, vroeg de redactie aan de lezers om hun top 3 van meest gedraaide nummers tijdens hun missie op te sturen. Checkpoint is een uitgave van het Veteraneninstituut. In het novembernummer van 2010 verscheen de eerste Veteranen top 50. Deze was samengesteld door veteranen, jong en oud, van alle missies. We Gotta Get Out Of This Place van The Animals stond op nummer 1. Dit lied werd ‘het volkslied van de uitgezonden soldaat’ genoemd.

In 2012 riep Checkpoint veteranen op om een nieuwe lijst samen te stellen. Inmiddels werkte Checkpoint hierin samen met de Stichting Nederlandse Veteranendag. De Veteranen top 50 van 2012 speelde een grote rol in het muziekprogramma tijdens de Veteranendag op het Malieveld in Den Haag. Daar traden artiesten uit de Veteranen top 50 op en werden nummers uit de lijst gecoverd. Ook de aanwezige dj’s draaiden nummers uit de Veteranen top 50. Op de Veteranendag in 2013 werd dit concept met succes herhaald. Bovendien werd in november 2013 het programma Muziekmaten uitgezonden door Nostalgienet. Het resultaat van een samenwerking tussen deze tv-zender, Checkpoint en de Stichting Nederlandse Veteranendag. Een samenwerking die sindsdien werd voortgezet en in 2014 tot de uitzending van Muziekmaten2 heeft geleid.

De samenwerking tussen Checkpoint, de Stichting Nederlandse Veteranendag en het Veteraneninstituut op het gebied van de Veteranen top 50 krijgt op deze site een permanent karakter. Regelmatig zal hierop nieuws verschijnen over veteranen en muziek. En het belangrijkste: veteranen kunnen hun top 3 en hun verhaal insturen voor de Veteranen top 50 van 2018. Ze maken daarbij kans op leuke prijzen!

Stem!

Nummer toevoegen

Annuleren

Vul hier de URL in van een YouTube video

Vul hier de URL in van een SoundCloud nummer